Статии

Home » Статии » Типовете според Хюман дизайн

Типовете според Хюман дизайн

Кратък обзор на една от най-интересните теми


Природата и Вселената са съвършено организирани и всяко парченце от големия пъзел има своето място в цялото. Макар привидно разделени – хора всякакви – в същността си всички сме свързани и можем вместо да се сравняваме и да търсим кой е по-по-най, да сме си взаимно полезни и обогатяващи.

Нека сега накратко да видим кой от типовете какво място заема на голямата сцена.

Започваме с Инициатора на всичко, човека-огън:

Манифесторът

Едва 8-9% от населението, този тип има суперсила да задейства хора и процеси. Той е началото на началата – когато реши и даде импулс, подобно на снежна топка, може да завихри цяла лавина след себе си.
Това е човекът самурай – решава нещо и го прави. По възможност се отместете от пътя му, защото ако се ядоса, става страшен.

Болката на Манифестора  – НЕ е създаден за рутинна работа и ако нон-стоп е сред Генератори, може да се усеща хронично изморен.

Повече за манифестора може да прочетеш в този пост.
А тук ще намериш важни съвети за правилното отношение към децата манифестори, които често остават неразбарни от околните.

И топката подаваме на:

Манифестиращият Генератор

Това е човекът оркестър. Или също – тасманийският дявол. Когато се задейства, подобно на въртящо се кълбо, замита всичко около себе си. Тук е петилетката за три години. За него всички хора са много бавни, той докато ги чака, ще е свършил 101 задачи. Суперсилата му е да е продуктивен и деен, за единица време може да отметне повече работа от всеки друг. To-do-list-a e винаги пълен. Бързо пали и лесно вдига скорост 100км/ч.

Болката му е, че лесно губи търпение, прескача стъпки и не винаги има нерви да изпипа детайлите.

Още от нас за манифестиращият генератор – Манифестиращият генератор според Хюман Дизайн, Отношенията с манифестиращ генератор, Каква е разликата между дват вида Генератори

Затова в някои отношения Манифестиращият Генератор може да се учи от

Чистия Генератор

Това е човекът-майстор, който действа стъпка по стъпка. Обича да изпитва удоволствие от процеса. Суперсилата му е, че е последователен и издръжлив. Това е онзи градинар, който двайсет години създава и развива райската градина. Когато захапе и откликне на своето си нещо, Генераторът е отдаден и посветен в процеса. Обикновено забелязва детайлите и има силата да ги усъвършенства.

Болката му е, че лесно зацикля и колкото и да иска нещо, често е безсилен да го направи, докато не дойде външен импулс за това.

Какво още може да научиш от нас за чистият Генератор и Как да се отнасяме с детето Генератор.

Препоръчваме ви да прочетете и тази статия посветена на бизнеса от един уникален генератор предприемач.

И тук на помощ може да дойде:

Прожекторът

Най-добрият треньор, коуч, слушател. Прожекторът е малко като извънземно – хем е на този свят, хем възприятията и светоусещането му са сякаш от друга планета. Често вижда неща, които никой друг не забелязва, но за да ги сподели и да бъде чут, има малка специфика – нужно е първо да го поканят за това.

Суперсилата на Прожектора е, че има визия и капацитет да насочва другите (Генератори и Манифестиращи Генератори) и да оптимизира процесите.

В неговите очи повечето неща на света са „залудо работи, залудо не стой”, защото може с десет пъти по-малко усилия да се свърши същата работа. Но колкото и да си говори е глас в пустиня, ако не е разпознат и поканен преди това.

Болката на Прожектора е, че е зависим от другите и за да успее в живота е нужно да се кооперира (но това може и да е плюс, нали така?).

Още за Уникалността на Прожекторите и за Детето Прожектор

И всичко това, което се разиграва в света, 1%  от населението го наблюдава и отразява, а именно:

Рефлекторът

Роден със суперсила да вижда кой сред множество е готов да се пробуди и само с присъствието си да послужи за катализатор на този процес. Рефлекторът е рядка птица и е наричан ОКОТО на БОГА. Той вижда цялата картинка. Ако искате да разберете нивото на дадена група, вижте състоянието на Рефлектора в нея и веднага ще ви стане ясно положението.

Болката на Рефлектора е разочарованието – нищо ново не се случва под Слънцето. За да привлече изненадата в своя живот, Рефлекторът е необходимо да експериментира със своята стратегия, а както знаем тя е изключително странна – да изчака един Лунен цикъл.

Ако искате още Хюман дизайн опит и практика, скоро започва НОВ курс. Там заедно ще изследваме тези и още МНОГО дълбини.

А какво казват завършилите курса – може да видите в техните отзиви.


Снимка на автора

За автора

Северина – организатор на събития, сърцето на общността и връзка на новите участници към света на Хюман дизайн. Автор на първата книга с истории за Хюман дизайн в света. Приветлива и динамична, с радост ще ви посрещне и въведе в общността и в знанията.