Статии

Home » Статии » Рефлекторът – пръстът на Бога

Рефлекторът – пръстът на БогаДа срещнеш Рефлектор е събитие. А да задържиш Рефлектор в близкото си обкръжение е късмет. Това е най-рядката птица в Хюман дизайн. Един на сто. Или 1% от населението. Бялата лястовица.


Какво обаче е предназначението на този тип и защо е толкова рядко срещан?

Рефлекторът е своеобразен лакмус. Ако го поставите в една (голяма) група, може просто да го наблюдавате. По това какво изразява Рефлекторът, може да определите състоянието на цялата група. Плаче ли? Смее ли се? Нервен ли е? Избухлив ли е? Радостен ли е? Превъзбуден ли е? Според това какъв цвят приема този лакмус, веднага може да диагностицирате качеството на всички присъстващи. 
Но това не е всичко.

Освен лакмус, Рефлекторът има и още една сюблимна функция – да е катализатор на процесите. Той има дарбата да вижда различните хора – тези, които са готови за промяна и ново ниво в живота. Същото важи и за група – самото присъствие на Рефлектора, без нищо умишлено или преднамерено да прави, вече е предпоставка цялата група да мине на ново ниво. Или не.

Ако хората не са готови, наличието на Рефлектор в групата няма да ускори или случи промяната. Той изцяло се напасва по хората и ги отразява. Може да ги изведе „отвъд”, само ако в тях самите е узряла промяната. 

А когато сме насаме с Рефлектор? Какво се случва?

Това е съдбовен момент и не всеки е готов за тази среща. Защото срещата 1:1 с Рефлектор е среща с вас самите – да се погледнеш в огледалото и да видиш всичко за себе си – дори онези скрити нещица в ъгъла, които умело прикриваш и искаш да скриеш. 

Всичко лъсва. Няма скрито покрито. В Рефлектора се оглеждаш целия, от-до и виждаш както хубавите, така и не толкова хубавите си моменти. 

Аз лично дълго избягвах срещата насаме с Рефлектор. Имах сериозни резерви дали искам да се разкрия цялата – дали мога да приема всяка част от себе си. След няколко години, явно вътрешно готова, по случайност останах насаме с Рефлектор в стая. Нищо страшно не се случи, напротив. По магичен начин тази девойка успя да изкара от мен стара мечта, тя буквално се визуализира пред мен в образи и картини и два месеца по-късно се случи и в реалния живот. Катализатор – стопроцентов. 

Но какво се случва с вътрешния свят на този човек. Как той възприема света и живота?

Рефлекторът е създаден да е вътрешно богат. И това богатство той събира през живота си посредством различни впечатления. Това е сякаш един дегустатор, който е тук да пробва възможно най-много храни. Храните са различните места, хора и преживявания. И силата на Рефлектора е да събира в себе си цялото това разнообразие – нещо като одеяло пачуърк, животът му е сглобен от различни цветни парчета, умело съшити едно с друго.

Промяната. Смяната. Различната опитност. Това е горивото, което движи Рефлектора в живота. Защото той е роден да се изненадва от живота. Да се удивлява, да вижда пръв покълналото зърно, което е готово да пробие почвата. Да попада в ситуации, които са извън рамката. За да му се случва това обаче, за да живее в това Серендипити, има две основни правила/ закони, които ще навигират Рефлектора правилно в живота:

1 Да се намира на правилното място.

Всичко за Рефлектора се върти около това дали е попаднал където трябва. За да разбере, просто е нужно да си зададе въпроса – Добре ли се чувствам тук? Това ли е моето място? Чувствам ли се в епицентъра на събитията?

Като един хамелеон, Рефлекторът е 100% отражение на средата. Ако е в бедна среда, ще бъде бедняк. Ако влезе в клуба на милионера, ще стане милионер, по естествен и органичен начин, без особен напън. За сравнение – ако един Генератор/ Манифестиращ Генератор иска да стане милионер, за него да попадне в Клуба на Милионерите нищо не значи. Докато той вътрешно не си изработи милионите, да развие качества и сам да се изкатери по пътя на успеха и богатството, колкото и милионери да го заобикалят, той може да не мръдне в развитието си. Вижте, че да си Рефлектор може да е благословия.

Ако случайно не се намира на правилното място – кофти му е, не му върви в живота, депресиран е, разочарован от еднообразието и монотонността на живота, Рефлекторът е добре веднага да се насочи към промяна на тази среда. А как? 

Тук стигаме до второто важно правило или:

2 Да изчака един лунен цикъл.

Поради това, че няма вътрешен авторитет, бидейки единственият Лунен тип (всички други типове са т.нар „Слънчеви”), Рефлекторът взима решение на база Фазите на Луната. По-специално на база преминаването на Луната през всички хексаграми в Мандалата, което се случва за 28,5 дни.

Освен отражение на своята среда и обкръжение, рефлекторът отразява и планетарните транзити, затова всеки ден той се чувства като един нов човек. Реално Рефлекторът може да преживее всеки един тип. Според моментния транзит на деня, той може да се усеща като Прожектор, Манифестор, Генератор или Манифестиращ Генератор. Всеки ден е различен човек. Така погледнато, Рефлекторът има най-богата опитност и състояния, през които минава.

NB! Това, че има транзит на Манифестор или на Генератор НЕ ПРАВИ Рефлектора друг тип. Той си остава с характеристиките на своя тип. Фундаменталният въпрос, който Рефлекторът може да си задава всеки ден, е: Кой съм аз днес?

От там произтича и препоръката да изчаква 28,5 дни – за този период той ще е минал цял един цикъл – ще е видял своето решение през множество различни призми и ще е наясно дали иска даденото нещо или не.

Може да се наложи за дадено решение да изчака два, три или колкото е необходимо месеци. Понякога и години. Поне три са нещата, за които е добре да си даде този период: нова работа, ново място за живеене, нова връзка. 

Привидно сходни, всеки Рефлектор е различен, защото конфигурацията между налични портали и профил ще е различна при всеки. Затова при някого решението ще се случи посредством мрежата от приятели и познати, при друг просто като се сблъска със ситуацията, а при трети посредством външна намеса. При всички случаи обаче, ключовото е: никакъв компромис. Ако някъде не ти харесва, то по-добре да смениш и да се озовеш на по-правилно място.

И така. Окото на Бога или Пръстът на Бога – вие сте редки като четирилистна детелина и още по-ценни за еволюцията и развитието на човечеството.

Не се отчайвайте, че всичко в картата ви е бяло – все пак да си припомним, че най-интересните и обогатяващи места в бодиграфа са именно белите центрове. Така погледнато сте късметлии, защото имате шанс да изживеете палитра от преживявания – най-много опитности, от всички други типове.

А за всички останали, ако видите Рефлектор, нека бъде в обкръжението ви. Той е като заешка опашка – носи късмет, а и винаги когато искате да надзърнете дълбоко в душата си, може да поканите Рефлектор за разговор.

Имаме Клуб на Рефлектора и всеки един рядък диамант е добре дошъл в него, след като изкара курса „Заживей дизайна си”.

Успех и нека изненадата дебне зад ъгъла!


Снимка на автора

За автора

Северина – организатор на събития, сърцето на общността и връзка на новите участници към света на Хюман дизайн. Автор на първата книга с истории за Хюман дизайн в света. Приветлива и динамична, с радост ще ви посрещне и въведе в общността и в знанията.