Статии

Home » Статии » Прозрения по време на Ретроградна Венера

Прозрения по време на Ретроградна Венера

Ретроградна Венера, Ретро Меркурий и изкуството да останеш позитивен, докато те тресат бесовете. *

Ретро Венерата вече повече от месец ме язди като муле. Сякаш всички някога заченати проекти и партньорства, сега напират да се случват; всичко позабравено и позабавено, отлагано или не добило форма, сега се реализира. Пълен интензив и разбира се, всичко само с покани (Прожектор съм).
Живота започна да си заявява какви мисии иска от мен и аз влагам доста от себе си, за да мога да огрея всичко смислено, и евентуално, с надежда, да остане време и за мен си. Налагат се сложни гимнастики, координиране на срещи и пътувания, пратки и багажи. Живот на колела.

Тази сутрин поредното – в единствения възможен момент трябва да си взема пратка и да отпътувам към следващата точка. В куриерския офис обаче ме изненадват, че пратката е останала в склада за ревизия(?!?) Оказва се, че трябва да вървя 2 км да си я потърся в някаква безумна индустриална зона, защото ми е важно да си я получа спешно. Тръгвам с коренчето (дефиниран Корен) и вътрешно беснея: 

„Тия какво очакват да намерят в мойта пратка, милион евро и кило тежки наркотици ли?!? Ревизия?!? WTF?!?“ 

В главата ми се подрежда чист скандал, в който да се излее цялата ми скорпионска реактивност и гневен генералски черен хумор (профил 5/1). С филмарската ми Луна в Скорпион не ми липсват сюжети. Летя през непознатия град с дигитално Джи в ръка (гугъл мапс, че Джи центъра ми е отворен и не знам посоката) и усещам как негодуванието и неприемането ме пържат в Слънчевия сплит и гърдите, а в гърлото буца като тапа, ги държи във вътрешна емплозия. Сякаш ако бях проговорила на някой в този момент, щеше да умре само от думите ми. Добре че агресията на Корена беше впрегната да препускам по пътя…

Наблюдавам се какво преживявам и започвам да ОСЪЗНАВАМ.
Цялата гадост е в НЕПРИЕМАНЕТО. Неприемане на случващото се и неоткриването на смисъла, защо трябва пък сега това да преживявам, защо на мен, защо сега тая пълна тъпотия, в която толкова енергия отива… и в миг проблясък се сепвам!

И осъзнавам, че повече енергия отива в негодувание и филмиране, отколкото във вървене – вървенето си е всъщност прилична гимнастка за Коренчето ми в случая (дефинираният Корен има нужда от движение). Започва да ми става смешно. Толкова малка случка, а толкова негатив, бива ли?

Превключих. Започна да ми става вече съвсем забавно с мен си и настройката ми съвсем се смени. Влязох в офиса, който се намираше на безумното индустриално, забутано място, със скрит даже вход за клиенти, добре че бяха жълтите бусове да го позная; усмихвах се и тъкмо бях готова да се шегувам, дали са намерили кокаина при ревизията, но служителката почва да ми обяснява и да кърши пръсти с големи извинения, че камиона им закъсал нощес, пратките закъснели, не са обработени още и ще трябва да ми я търсят и обработят тепърва.

Съвсем смешно ми стана – Меркурий! Вече е в зона на ретроградност и напомня за себе си с груби шеги. Напомня с по някое шамарче, да не взимаме нещата толкова насериозно, да умеем да намалим скоростта и да приемаме всичко в живота по-гъвкаво. Сякаш случките му са, за да изгладят някое втвърдено ръбче в психиката ни и да ни помогнат да омекнем, и да станем по-флуидни във възприемането на реалността.

Вече го обичам този Ретромеркуриев период! Време за преосмисляне, за освобождаване от ненужни мисловни модели, за друг поглед върху действителността. Време да намалим скоростта. Надявам се!
Че тая Венера ме взе за работно добиче.

В този мутационен период се надявам да е време и за прозрения, и разходки по слънчеви или мъгливи (няма значение, все са прекрасни) поляни…

Много доволна от трансформацията на негатива, плюс това че си държах пратката вече в ръка и даже имах време докато чакам колегата да ме вземе, да поседна на една ограда (в същата тази безумна индустриална, забутана зона) и да се порадвам на слънцето, което гали усмивката на лицето ми 🙂

С пожелание и вие да оцените позитивно малките, че и големите спънки, да се спрете, да се огледате.
Да почувствате и заобичате всичко такова, каквото е, с доверие, че Живота закономерно ви дава именно каквото ви трябва.


*Историята е от 2018г.

Настоящият период на Ретроградна Венера през 2023г. е
от 23 юли до 4 септември

Остават няколко дни до специалните предложения към Ретро Венера. темите са: връзки, интимност, отношения. Всички подробности ТУК

Снимка на автора

За автора

Петя Иванова се среща с Хюман Дизайн през лятото на 2016 г. и се потапя радикално в Експеримента.
Специалист в иновативна област, намира пътя за професионалната си и лична реализация, прилагайки на практика знанията от системата. Изучава в дълбочина механизмите на Живота и човешката психика.
Неуморен търсач на Истината, който върви по пътя на развитието, в усилващата и подкрепяща среда, в общността на humandesign.bg