Статии

Home » Статии » Прожекторът – що за птица е това?

Прожекторът – що за птица е това?

Привет! Ако вече си изготвил своята карта по Хюман дизайн и на нея пише Прожектор – тази статия е подарък за теб. Каня те на кратък обзор на твоя тип.
В следващите пет точки, можеш да се запознаеш с особеностите на твоя ТИП. Най-добре е да ги прекараш през своя опитен път и сам да провериш дали са истина, и дали работят. Така имаш шанс не само да се разбереш и да се приемеш по-добре, но и да се заобичаш. И така – следват пет характеристики за типа Прожектор.


1. Прожекторът е устроен да успява чрез ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ с живота, разбирай с другия човек

Първата заблуда, която вменяват на всички от ранно детство е: „Давай, действай, постигни, ти можеш!”

В допълнение към това, в училище толерират самостоятелната работа, преписването се санкционира, изобщо колкото по-оправен и самостоятелен е човек, толкова повече системата аплодира.

Това обаче е ФАЛШ.
Далеч от истинската природа на Прожектора. Защото той е създаден да успява, само и единствено чрез ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ с другия. Екипната работа, особено едно на едно (разбирай в двойка), е най-успешният и работещ модел за всеки Прожектор.

2. Прожекторът е устроен за различен от рутинната работа,  режим

Това реално е една ЧУДЕСНА новина. Защото логичното заключение след това изказване е – Прожекторът не е устроен да работи наравно с другите.

Единствените същества на този свят, които не просто са устроени за рутинна работа – повтаряеми всекидневни действия, а на всичкото отгоре тези действия им носят удовлетворение – това са Генераторите и Манифестиращите Генератори (с голяма скоба, че първо е нужно да са откликнали на тези дейности, а да не са в графата трябва).

Прожекторът е освободен по рождение от работния ритъм от 8 до 17, пет дни в седмицата, 20 дни отпуска в годината. Това НЕ е работещата за Прожектора формула.

Докато е в Генераторски обувки – да се труди наравно с всички около него, че и повече, Прожекторът сам заключва потенциала си и затваря възможностите си да успее.

3. За да действа, Прожекторът има нужда от покана

Хоп, следваща изненада – за 99% от Прожекторите това е „ужасна“ новина. Първите асоциации след това становище са:
от Как така ще чакам някой да ме покани, че аз мога да си действам и сам?
през Ама кой ще покани точно пък мен?
до Защо съм се родил с толкова злочеста съдба?

Това ограничение е привидно.

Да, Прожекторът е типа, който е най-зависим от другите хора. Да, Прожекторът е устроен да бъде полезен на другите, т.е. да успява тогава, когато помага на другите да са успешни и удовлетворени.

Но защо това да е лоша участ?

Това е все едно да възкликнете: „Не е честно пчелата (мравката) да се труди неуморно, а коалата по цял ден да спи!”

Всеки елемент в природата си има свое място, цел, предназначение и функция. И често поради неразбиране на цялата картинка, ние си правим грешни изводи. Затова ролята на Прожектора е много по-ценна и значима, отколкото той предполага, но за това малко по-натам.

4. Прожекторът има нужда от пространство САМО за себе си

Това между другото важи за всеки тип. Но при несакралните хора (Манифестор, Прожектор и Рефлектор) това е особено засегнато и важно. Представи си, че Прожекторът е като сюнгер – онази гъба от морето, която попива всичко.

Докато общува с хора той се пълни, пълни, пълни и в един момент е толкова изпълнен с чужда енергия, че всички рецептори са му задръстени и той дава на заето.

Ако има възможност, МЯСТО и ВРЕМЕ, в което Прожекторът да си остава насаме, той ще се изпразва от всичко ЧУЖДО, което е попил и ще усети отново себе си.

Това е голямо предизвикателство, защото повечето Прожектори НЕ обичат да остават насаме. В началото на експеримента с Хюман дизайн, когато остане сам, Прожекторът усеща една зейнала дупка – и това не е никак комфортно. Защото когато е сам, Прожектора може да усети какво означава, че е роден без собствена енергия за действие.

С времето обаче не просто започва да се наслаждава на „нищото”, в което остава сам, но и да има крещяща нужда от него, за да разтовари излишното и отново да бъде полезен, и адекватен в света.

5. Прожекторът има НУЛЕВА саморефлексия

Мхм. Ако си Прожектор, да знаеш – другите често те виждат по-добре, отколкото ти сам себе си.

Прожекторът, особено когато е сред хора, е изцяло насочен към другите и сканира през цялото време, какво се случва НАВЪН.

Поради тази причина често забравя за себе си, своите нужди или пък ги разбира с голямо закъснение.

Решението тук е просто – хората, с които общуваш всекидневно, е добре да са грижливо подбрани. Никакви компромиси, защото ако си с неправилните хора, развитието и успехът ти са дълбоко заровени под земята. В момента, в който имаш поне един правилен човек около себе си – който се интересува от ТЕБ, от това как си, който го е грижа, приема те  точно такъв, какъвто си, светът и животът ти може да се променят драстично, да станат отново розови, и цветни.

Имаш ли в момента такъв човек около себе си?

Ако да – внимавай и ти как се отнасяш към него, защото Прожекторът има склонност да не цени другия, и да приема хората за даденост. Или с други думи – да не връща подадената му топка от там, откъдето е дошла, а да я мята напред по веригата. И по този начин неволно разочарова хората около себе си – особено най-близките. Така че, УДИВИТЕЛНА – къде влагаш своя фокус, къде инвестираш своето време и ресурс?

Ако пък все още нямаш такъв човек около себе си – чака те работа, за да се появи. Не, не рутинна в офис от 8 до 17, тук говорим за съвсем друг тип работа. Работа с начинът ти на  мислене, светогледа ти, действията ти и отношението ти към теб самия, и към другите.
Но това оставям за друг път.

За Прожекторът може да се изпише цял роман, защото е най-сложния от всички типове. Моята препоръка и покана е да започнеш с Курса за Прожектори, за да видиш цялата картинка и къде е твоето място в това.

Успех!


Снимка на автора

За автора

Северина – организатор на събития, сърцето на общността и връзка на новите участници към света на Хюман дизайн. Автор на първата книга с истории за Хюман дизайн в света. Приветлива и динамична, с радост ще ви посрещне и въведе в общността и в знанията.