Статии

Home » Статии » Партньорски анализ в Хюман Дизайн

Партньорски анализ в Хюман Дизайн„Моля ви, кажете, тези две карти подходящи ли са една за друга?“


Да, за немалка част от хората входната врата към Хюман Дизайн е породена от любопитство към… връзката.

Вътрешно много се вълнуваме какво „ще кажат звездите“… грешка – каналите и порталите за това дали сме съвместими с даден човек.

И факт!

Има си раздел в Хюман Дизайн, посветен именно на взаимодействието между две карти. Когато един специалист в дизайна – анализатор или преподавател, погледне две карти, той вижда пласт след пласт и всеки един от тях има значение за общата картинка.

Най-общо и генерално връзките можем да ги разделим на два типа:

НОВИ – такива, при които пеперудите още пърхат в корема и всичко е в розови сърчица. Но все пак сме с едно наум дали човекът отсреща е правилният.

СТАРИ – връзки на N брой години, в които се е натрупало известно напрежение – било то огорчение, „черни точки”, разочарование, обида, недоволство… При все това надеждата е още там – че тази връзка може да се спаси. И Хюман Дизайн тук се явява като спасителния пояс, който дава точен инструктаж какво е решението, за да се възроди отново любовта и хармонията. Или не. Понякога истината казва друго – тук вече няма хляб, не се мъчете повече заедно.

Наближава курс. Ако ви е узряло и искате да задълбочите – добре сте дошли. Подробности тук.

За да се съпоставят две карти се взимат много елементи предвид, но сега ще се опитаме съвсем накратко и доста повърхностно да осветлим тази част от реалността – любовта и връзката ни с другия. Като така всеки би могъл да си направи мини самоанализ в какво състояние е партньорството му.

Нека да започнем:

1Най-най-важното и главното е да си отговорите на въпроса– „КАК Е ЗАПОЧНАЛА ТАЗИ ВРЪЗКА?“

Тук, разбира се, стъпваме на двете „патерици” в Хюман Дизайн: Стратегия и Авторитет. Ако е възможно, върнете лентата назад и си припомнете как сте влезли в тази връзка.

Генератор – откликнахте ли?

Прожектор – бяхте ли поканен и разпознат?

Манифестор – вие ли инициирахте тази връзка?

Рефлектор – изчакахте ли поне един лунен цикъл?

Емоционален – дадохте ли си време, преди да скочите вътре?

Това е първият и основен лакмус – НАЧАЛОТО. Тук ще оставя сами да си направите изводите, аз само ще спомена една формула: „всичко е такова, както е започнало”.

2 Втори въпрос, който може да си зададете е: „Какво ми е усещането?“

ОК – във връзка сте. Но в една връзка са двама (изключвам съвременните моди от по трима души във връзка).

1+1.

50/50.

Т.е. половината от тази връзка СТЕ ВИЕ. Затова най-важно е да усетите:
Как се чувствате вие в тази връзка? Правите ли компромис? Давате ли повече, отколкото получавате? Добро упражнение е да минете всички области от курса „Заживей дизайна си” и да видите какво получавате в отворените области и как влияете в дефинираните.

Наближава курс. Ако ви е узряло и искате да задълбочите – добре сте дошли. Подробности тук.

Отварям една скоба: Ако сте Прожектор, нещата са една идея по-сложни и различни. Темата заслужава отделна статия, озаглавена „Прожекторът във връзка“, защото там е цяла друга Вселена. Оставям за следващ път.

Засега само малка подсказка – как се чувствате ПРЕДИ и СЛЕД взаимодействие с вашия човек?

3 На следващо място – „Самостоятелност“.

Има един феномен. Обикновено се среща при сакралните хора: „Животът ми е скапан, нищо не ми върви – виновен за това е партньорът.” И така – двадесет години.

Когато има кого да обвиним, прехвърляме изцяло отговорността за собствения си живот в чуждия двор. Затова накрая ние сме жертвата, която не се е реализирала – заради другия човек.

Обратната връзка тук е: как се чувствате когато оставате насаме?

Ако няма такова време в ежедневието ви, бихте могли да пробвате да си го осигурите, с експериментална цел. Идеята е да се наблюдавате и да потърсите отговори на следните въпроси:
Изчезнаха ли проблемите?
По-ведро, спокойно, хармонично и приятно ли ви е?
Наслаждавате ли се на своята собствена компания?

Ако ви е дискомфортно и сте Генератор/ Манифестиращ Генератор – това е огледало, което ви показва да търсите всички отговори вътре в себе си.

Ако ви е хубаво и спокойно сам със себе си, това е предпоставка да пренесете този „кеф” и във връзката.

Надявам се разбирате, че всичко тук описано е прекалено общо и генерално. Във всяка от точките има изключения (например, в трета точка – ако сте само с колективни канали и с тройка в профила, вероятно все ще търсите компания и да оставате насаме няма да ви е най-любимо). А хубавото на Хюман Дизайн е именно в това, че разглежда нещата не на общо основание, а на лична специфика.

Затова нека тази статия да не се приема едностранчиво, а по-скоро да послужи за вдъхновение да задълбочите в тази тъй необикновена система и да откриете отговорите, които ви вълнуват.

Наближава курс. Ако ви е узряло и искате да задълбочите – добре сте дошли. Подробности тук.

Успех!


Снимка на автора

За автора

Северина – организатор на събития, сърцето на общността и връзка на новите участници към света на Хюман дизайн. Автор на първата книга с истории за Хюман дизайн в света. Приветлива и динамична, с радост ще ви посрещне и въведе в общността и в знанията.