Статии

Home » Статии » Отношенията между Прожектор и Генератор/МГ

Отношенията между Прожектор и Генератор/МГ

Ключ в ключалка.

Така накратко може да се опише връзката Прожектор – Генератор. Там няма шлифоване, напасване и наместване, ако от самото начало не е имало КЛИК – разпознаване, синергия, покана.

Това се случва на органично ниво и не е въпрос да го накараме да се случи. Или става, или не. Неслучайно, връзката Прожектор-Генератор е една от най-успешните или най-разочароващите и за двамата.

Това е заложено като потенциал за развитие – успех на материален план и за двамата.

За Прожектора е жизнено важно да се научи кои хора естествено го разпознават. Кои хора го припознават като своя учител, насочвач, партньор или приятел, за това, което той носи в същността си.

Защото както тръгне дадено партньорство, така ще протече до своя край. И започне ли неправилно, в същината си е ялово и не може да се развива.

Връзката Прожектор-Генератор е специална, защото това са две различни вселени, които се срещат за една обща мисия и цел – съвместен успех.

Това може да се случи само, ако всеки си е заел правилата роля и не изисква от другия да прави чудеса от храброст, които не му прилягат.

Видео от уводният уебинар за отношенията между типовете в Хюман Дизайн

На линка по-долу сме публикували запис на уводното събитие, което проведохме преди обучението. В него може да научиш много вдъхновяващи неща а също така и да усетиш атмносферата на нашите курсове и обучения съвсем безплатно.

Видео

Типични и често срещани несъответствия в една такава връзка са:

  • Генераторът очаква Прожекторът да е наравно деен и да е потопен в рутината на работния процес
  • Прожекторът се възползва хитро от енергията на Г/МГ и сега му е паднало да ползва генератора да му свърши една работа, в резултат на което Г/МГ се чувства изцеден и неудовлетворен
  • Генераторът е влязъл в роля да насочва Прожектора и да го кара да прави някакви неща, защото “така трябва”
  • Прожекторът сам се окопава в рутинни дейности, наравно с Г/МГ и изпуска да види цялата картинка и да влезе в ролята на “сова в наблюдателната кула”.

Има още много дисфункции, които разрушават и подкопават основите на това креативно партньорство, които ще разгледаме в обучението.
Ако има замесени деца, филмът става още по-сложен, защото се намесват сложни семейни генетични роли, в които има фиксирани архетипи, как е нужно да се държи мъжът и съответно жената в едно семейство.

Тези роли са плод на сакралния център, затова често прожекторите се губят в такива взаимодействия и започват да се държат неадекватно.

Ако връзката е майка-татко, то без знания за механиката, е много трудно, почти невъзможно, да НЕ ви погълне битовизма.

Ако връзката е родител-дете, е безценно да разберете, че сте замесени от различно тесто и всеки има свои базови потребности, различни от тези на другия.

Родител Прожектор може да е благословия за детето Генератор, особено ако вниква в неговия процес и нужди.

Родител Генератор е получил от живота именно дете Прожектор, за да настъпят качествени промени на ежедневен план и да се отвори една нова преспектива и светоусещане. Защото децата Прожектори са като фар със светлина и са тук да покажат за другите неща, които иначе могат да останат незабелязани цял живот.

В тези две срещи от по 3 часа, ще разгледаме основни динамики и взаимодействия:

Прожектор – Генератор
Прожектор – Манифестиращ генератор
Генератор – Генератор
Манифестиращ Генератор – Манифестиращ генератор
Манифестиращ генератор – Генератор

Ето тук можете да се регистрирате за обучението

В няколко специални модули резглеждаме в дълбочина отношениетя между всеки от типовете: