Статии

Home » Статии » Отворените центрове в Хюман дизайн (част 2)

Отворените центрове в Хюман дизайн (част 2)


Ако не сте чели част 1, препоръчвам ви да започнете с нея – КЛИК

Сега ще продължим пътешествието с останалите отворени центрове в нашата карта.


ОТВОРЕН САКРАЛ (недифиниран сакрален център)

Кодовото му име е “черна дупка”. 

Защо? 

Защото поглъща още, и още, и още и сякаш край няма. 

Работа, секс, храна, купон, срещи – с всяко от тези неща не само, че прекалява, но му е трудно да прецени кога да спре. В компанията на сакрални хора (Генератори и Манифестиращи генератори), отвореният сакрал сякаш получава супер сила и действа повече от всички заедно накуп. Няма изтощение, няма умора. До момента, в който не си остане сам. Едва тогава може да си даде сметка колко се е изтощил и каква крещяща нужда от почивка има.

Отвореният сакрал е едно от най-големите предизвикателства в съвременния свят. Всички се трудят и постигат, всички са във въртележката от задачи – още от сутринта, неуморно цял ден, ВСЕКИ ден. Това сякаш е станало норма за успех и благоденствие. Колкото повече, толкова повече.

Но не за всеки този ритъм е подходящ и здравословен. За някои може да  доведе  до burnout (прегаряне), за да спрат и да се огледат къде са.

Мъдрост

Отвореният сакрал се учи не на количество, а на качество. Не на постоянство и сила, а на ефективност. Тук е да оптимизира процеса по начин, по който с по-малко усилия да се получат по-големи резултати. 

Звучи прекалено хубаво, за да е истина?

Да! Защото (почти) всеки е минал през месомелачката (детска градина, училище) и е изгубил естествени способности.

Но може да наблюдавате Манифесторите колко естествена мъдрост имат, за да редуцират (намалят) всички излишества. И колко впечатляващ е един Прожектор, който е наясно с природата на другите и механиката на случване и как сякаш с вълшебна пръчка менажира и навигира процесите около себе си.

Мантрата тук е: Знам кога е време да спра. Вместо 80:20 работа-почивка, мога да пробвам 20:80.


ОТВОРЕН ГЪРЛО (недефиниран гърлен център)

Познавате ли поне един от онези досадни съседи, които като ви хванат за слушател, няма измъкване?

Проблемът на отвореното гърло, в режим на несебе, е че не говори, за да каже нещо важно, а говори или за да привлече внимание, или за да запълни неудобната тишина.

От крайност в крайност. Всеки отворен център притежава палитра от състояния и обикновено те са в двете крайности. Защото ако не говори без да спира, отвореното гърло може да мълчи, без дума да обели. Всичко това зависи от обуславяне, от среда, от саморефлексия.

Една от несебе проявите е да се опитва да привлече вниманието на всяка цена. Това е онова момиче, което отива с електриково зелен клин и ярко розова блуза на купон. Но, за жалост, нерядко по този начин привлича точно хората, с които най-малко иска да има вземане-даване.

Мъдрост

Да си с отворено гърло е да си в дзен състояние и понякога с една-единствена дума в правилния момент да обърнеш цяла вселена или да сложиш черешката на тортата в разговора.

Едни от най-добрите певци и певици са с отворено гърло, макар че понякога се случва да прегракнат точно преди концерт (Бон Джоуви в София). Напълно отвореното гърло може да бъде най-добрия имитатор на гласове в света.


Мантрата е:

Чакам да ми подадат топката преди да започна да говоря. Знам, че хората, от които имам нужда в живота сами ще ме забележат и открият, без да размахвам сигналното флагче.


ОТВОРЕНА ДЖИ (недефиниран център Г)

Ах, този отворен Джи център! Като представител на този “бял” център, неведнъж съм чувала:

  • Ти все се търсиш и търсиш, не се ли откри най-накрая?!

Това може да е откровено демотивиращо и безнадеждно. Вярно, сякаш хората наоколо са уверени и наясно с целите и посоката на живота си, а само ти още се луташ от възможност във възможност.

Търсенето на посока, може да е фрустриращо, отчайващо и огорчаващо за отворения Джи. Дори уверено да подходи, има немалък шанс да се забие в девета глуха. Просто волана за управление не е като при другите хора. Той има нужда от външен ДЖИПИЕС, с който да навигира в живота.

Но това, в идеалния вариант, се случва естествено. Сякаш животът ви води и показва накъде да ходите. Този приятел ще ти сподели:

  • Хей, там чух, че търсят точно човек като теб за хубава позиция. Искаш ли да пробваш?

ИЛИ

  • Отивам на екскурзия в Индия, идваш ли с мен?

Ключовият момент е да следите и усещате как ви влияят различните хора около вас. С някои определено няма да се усещате разпознат и с посоката, която ви подхожда. Има хора, дори да са ви много близки, чиято посока не усещате да ви дава развитие и реализация.. Вие сте глезеник на съдбата, на когото да предлагат различни варианти за растеж и посока, а вие само да усещате коя ви резонира.

Мъдрост

Всичко, което имате нужда, самó ще дойде. От вас се изисква “единствено” да се чувствате добре там, където сте. Мястото за вас е всичко! Правилното място ви захранва с правилните ресурси, с които да реализирате своя потенциал.

Мантра: Тук съм да си пожелавам от живота и да мечтая смело! (И внимавайте наистина какво си пожелавате. Вселената има тази способност да изпълнява желания)


ОТВОРЕНО ЕГО (недефиниран сърдечен център)

Води се (един от) най-трудният център за освобождаване от негативни програми.

Живеем в материален свят и навсякъде по дрехите посрещат. Склонността на отворения его център в несебе режим е да се подценява, да не се цени, да не се харесва, да си мисли, че всички други са нещо повече от него.

Или другата крайност. Да е върхът на сладоледа и толкова да се е надул като въшка, че откровено да дразни хората около себе си.

А истината, разбира се, е в златната среда. Веднъж е така, друг път е инак. Отвореното его не е тук да се сравнява и съревновава с другите, а да следи по-скоро какво е взаимодействието му с другите. Защото и финансовото благополучие донякъде ще зависи с какви хора се е обградил. Ценят ли го дефинираните его около него, готови ли са да го подкрепят или да плащат за неговия труд/ знания/ умения.

Отвореното его -това може да са хората, които работят повече за по-малко или пък вместо парична награда получават потупване по рамото и “евала”.

Ако искате промяна, очаква ви сериозна работа по темата. Първа стъпка е просто да наблюдавате и да се хващате дали и кога проявявате някоя от тези характеристики. 

Мъдрост

Отвореното его е като сърфист, който пори през живота и прави нещата, които му харесват. Да, звучи много добре! Той може да отказва всички ангажименти, които не му се нравят и това е ОК за него. В сравнение – на дефинираното его неведнъж му се налага да прави неща на мускули, дори да не му харесват особено, заради благото на своите близки (племето) или по-изгоден краен резултат. Така че насладата – това е ключовата дума за отвореното его.

Мантра: Хората, които са моите съмишленици/ съфракталци в живота, сами ще ме оценят. Не е нужно на никой нищо да доказвам. Харесвам се такъв, какъвто съм.

Тук разгледахме само една малка част от бодиграфа. С лупа увеличихме някои елементи от човешкия дизайн. Има още много, това е една почти необятна Вселена. 

Ако ви е харесало, може да видите и другите статии тук или да разгледате програмата на наближаващия курс за начинаещи.

Усмивки и до нови срещи!Снимка на автора

За автора

Северина – организатор на събития, сърцето на общността и връзка на новите участници към света на Хюман дизайн. Автор на първата книга с истории за Хюман дизайн в света. Приветлива и динамична, с радост ще ви посрещне и въведе в общността и в знанията.