Статии

Home » Статии » Манифестиращ генератор според Хюман дизайн

Манифестиращ генератор според Хюман дизайнНали знаете онова странно животно – птицечовка – хем е с човка, хем е бозайник. Нещо такова ми навява и Манифестиращият Генератор в Хюман дизайн – хем Генератор, хем манифестира.


Предлагам да видим слабите и силните страни на този супермен, за да може всеки от вас, който е Манифестиращ Генератор, да разкрие още повече своя потенциал.

И така, започваме с неприятното, за да оставим сладкото за накрая.

1 Изтощен

Ако чуете някога някой МГ да казва, че е изтощен, то причината в 99% от случаите е, че той/ тя се занимава с неща, на които НЕ е откликнал и които НЕ му носят удовлетворение.

Ако си представим, че един МГ работи работа, на която е принуден да стои по осем часа в статично положение пред монитор, той де факто не може да изразходи физическата енергия, която тялото произвежда – „когато газта и спирачката са натиснати едновременно, гумите въртят, колата не върви… накрая моторът е прегорял, гумите изхабени, а горивото и маслото са на минус”.
В крайна сметка тази негова силна енергетика деградира до степен той да се усеща хронично изтощен и с недостиг на сили.

Или с други думи – когато се кара насила за нещо, МГ не е доволен от резултата – ходещ, мрънкащ и агресивен човек. Обратно – когато се кефи на това, с което се занимава, той е най-зареждащият и позитивен човек на Земята.

2 Нетърпелив

Ако ви се случи да влезете в банята и когато излезете да имате 10+ пропуснати повиквания, то бас ловя, те са от някой (емоционален) Манифестиращ Генератор. Това е човекът с най-малко търпение. Той иска всичко сега, веднага, на момента. Когато не му се получава, бута, натиска и дава зор, докато не стане. Или докато не изнерви всички около себе си.

Обикновено той смята, че всички други около него се моткат излишно и го бавят. За Манифестиращия Генератор е много трудно да се съобразява с всички „охлюви” около него – докато ги чака и потропва нервно с крак, той може да свърши десет други неща. 

Та, ако видите на опашката пред магазина някой много да пуфти, да се поти и нервно да пита кога ще се придвижи тази опашка напред, то това най-вероятно е именно някой МГ.

3 Непоследователен

Имате ли приятел или познат, който дава зор на всички да тръгват по-бързо и накрая, вече на митницата, самият той установява, че си е забравил паспорта?

И разбираемо.

Негативна склонност на Манифестиращата особа е да прескача стъпки. Това е състезателният кон в Хюман Дизайн – атлетичен, спортен, деен – който препуска по хиподрума и не забелязва много-много детайлите. Обикновено стига пръв до целта, но доста често с нещо забравено или пропуснато по пътя. 

Силата му определено не е в подробностите, а в голямата цел. Той действа на едро и малките детайли често го изнервят. Човек на мащаба, който рисува с голямата четка по платното. Силата му не е в това да нарисува една картина, на която да отдели година от живота си и тя да е супер детайлна, а да нарисува толкова картини, че да може да отвори галерия. Човек на количествения подход в производството.

Хайде сега да видим и от другата страна на медала.

1 Продуктивен.

Забелязали ли сте, че винаги в компанията има някой, който някак все е свършил толкова много задачи и работа през деня, ей така, между другото. А на вас лошо ви става само като си помислите, че вие трябва да вършите всичко това и то за същото време.

Е, не се сравнявайте. МГ-то е снабден с турбо двигател и реактивната му мощ е толкова висока, че докато вие си карате с 70-80км/ час по пътя на живота, той ще ви задмине с 200.

Това е една от неговите суперсили. Да е продуктивен на макс. Нещо като Шива с шестте ръце. Няколко дейности паралелно, та чак пушек се вдига около него. Петилетката за три години при МГ-то е основна максима.

Чували ли сте за майки, които щом отведат децата на училище, отиват на работа, после готвят, след това отиват до фитнеса (на йога) и по между другото – през маникюристката за нов лак? Не, това не са някакви извънземни, надарени със свръхсили. Това са просто майки МГ-та.

Отваряме скоба. Продуктивност не винаги е равна на ефективност. Понякога човек гледа, гледа и се чуди защо този човек (Манифестиращият Генератор) прави толкова много излишни действия, като всичко това може да се свърши по по-интелигентен начин. Излишъкът от енергия в тялото го кара да е постоянно ангажиран с правене на някакви неща, част от които са просто за запълване на времето. Зáлудо работи, зáлудо не стой.
Туй то.

2 Зает

Познавате ли хора, на които когато и да звъннете, все ще чуете: „Казвай бързо, че съм зает“.

Ми разбираемо! Човекът наистина е зает, плюс това обича нещата да са по същество. Да си чеше езика по телефона не е най-любимото му занимание. Но виж, ако ще се върши нещо, и то с резултат, тогава може и да му грабнете вниманието.

При всички положения, когато се захване с нещо, което го кефи, МГ-то може да е най-харизматичното същество. Даже и другите ги засърбяват пръстите да се включат активно. А и умее да ги впряга лесно в своя работен процес – „Я вземи да свършиш нещо, че като те гледам си се заседял.” Алергия към „мързела” на околните редовно му „трови нервите” :))) 

Когато е потопен в нещо, на което е откликнал, той като мед привлича всички около себе си. Внимавайте обаче да не му пречите в неговата заетост, защото когато е в такъв режим – на нещоправене – МГ е толкова себепогълнат, че не обича много-много да му се пречкат. Ярък в любимата си дейност, динамичен и пробивен. Често останалите типове са впечатлени и искат да бъдат като него, да „успяват с всичко”. 

3 Целеустремен

Знаете ли с какво най-много обича да се буди сутрин един Манифестиращ генератор? С кафе? Чай? Закуска…

Нееее.

С to-do-list. Ей това е кефът – да си има списък със задачи, които с кеф да си отмята през деня и да задрасква с дебелия маркер. Целта и усилията, които полага, зареждат Манифестиращия Генератор и подходящата активност, вместо да го изтощава, го усилва още повече!

Има ли цел, МГ-то е ваш. Него не го пали просто да излезете на разходка. Него го пали да излезете на разходка с цел – да види езерото, да снима залеза, да събере есенни цветя/ листа/ гъби. Трябва да има продукт от всичките тези усилия, а не просто правене заради правенето. Благодарение на тази си черта МГ успява да въвлича успешно останалите в дейността, с която се занимава. Двигатели на прогреса и основни движещи мотори на цивилизацията, в която живеем. Заради състезанието с тях в работата всички останали типове са пристрастени към кофеина 😉 Но какъвто и допинг да взимаш – само ако си роден като МГ, ще имаш тези суперсили винаги в себе си. 

Да си имаш приятел МГ може да е безценно! Сами ще се удивите на способностите и безграничната мощ на това същество.

И така, мили Манифестиращи Генератори – бройте до десет преди да започнете нещо, за да сте сигурни, че а) сте откликнали и б) че имате план на действие. Всичко друго ще се нареди в процеса.

Скоро започваме нова група изследователи на дизайна, та ако откликвате, чакаме ви в отбора – ето тук.

Поздрав от един себеподобен – Манифестиращ Генератор 1/3 – приятно ми беше 🙂

P.S. Някои от описанията в статията са леко преувеличени с цел да подчертаят отличията на дадения тип  от останалите типове в Хюман Дизайн. Всеки от тях може да се опитва да имитира Манифестиращия Генератор, но ако понаблюдавате във времето – ясно се вижда за кого е естествено  да живее по този модел и кой страда от имитирането на другите.


Снимка на автора

За автора

Северина – организатор на събития, сърцето на общността и връзка на новите участници към света на Хюман дизайн. Автор на първата книга с истории за Хюман дизайн в света. Приветлива и динамична, с радост ще ви посрещне и въведе в общността и в знанията.