Статии

Home » Статии » Какво представлява Бодиграфа или картата в Human design?

Какво представлява Бодиграфа или картата в Human design?

Сега трябва да имате пред себе си една карта, подобна на тази. Бодиграф е името на централната графика във вашата лична Хюман дизайн карта. Тя представлява вас. Тя съдържа лабиринт от информация за вас. На езика на Хюман дизайн наричаме тази информация „вашия Дизайн„.

от Ричард Ръд


Всичко си има Дизайн. Да вземем например вашето тяло. То е сложна многоклетъчна форма на живот. То е цяла култура от индивидуални клетки, всяка със своя уникална задача. Например вашият черен дроб.
За да се държат като чернодробни клетки, тези клетки трябва да бъдат предварително програмирани. Всяка клетка има своя уникална програма, която й казва накъде да отиде, какво да прави и как да оперира. Ако една от вашите чернодробни клетки изведнъж започне да се държи като сърдечна клетка, най- вероятно ще умрете.

Виждате, че не само всяка част от цялото има своя собствен индивидуален Дизайн, но и всички части са скрепени заедно от един цялостен Дизайн. С други думи, вашият черен дроб има своя Дизайн, но той също така, е част от Дизайна на цялото ви тяло.

Тялото е удивителна микрокосмическа среда която отразява начина, по който работи вселената. Вашият бодиграф показва вашия уникален дизайн като част от организма на човечеството. Той показва вашето място в цялото.

Искате ли да разберете къде е вашето място в обществото?
Искате ли да знаете за кого трябва да се ожените?
Искате ли да разберете своята истинска цел?

Всички тези въпроси се крият в цялостния Дизайн на вашето тяло. Ако следвате законите на своя Дизайн ще попаднете на хората и местата, на които принадлежите естествено.

Повечето хора биха сметнали за лукс да живеят живот, в който могат да са себе си, правейки това, което обичат. Повечето хора са убедени, че ще постигнат такова щастие, едва когато са направили достатъчно пари. Ако се замислите само, колко време сте прекарали в тревога за пари много ще се шокирате.

Да се върнем за малко на метафората за тялото и неговите индивидуални клетки, да видим, че всички тези клетки живеят в органични йерархически структури, които се поддържат една друга. Дори и най-независимия клетъчен организъм е във взаимна зависимост с цялото, за да може да процъфтява.

С нас хората е същото. Задоволяването на финансовите ни нужди зависи от две неща – да правим това, за което сме проектирани (което често е и онова което обичаме) и да имаме правилните съюзници и взаимоотношения в живота.

Отговорите, отново, се намират във вашия бодиграф. Вашият бодиграф е картата, а вашият живот е територията.

Бодиграфът ви дава единствено законите, които да следвате, за да изживеете един съвършен живот. Ако не можете да следвате законите на своя Дизайн, няма как да изживеете един смислен живот. Дори и да не живеете според Дизайна си можете да сте успешен външно, дори можете да станете Бил Гейтс, но две неща винаги ще ви убягват – правилните връзки и възможността да се освободите от тревогите. Или иначе казано, парите сами по себе си не могат да ви купят щастие!