Статии

Home » Статии » Каква е разликата между Манифестиращия генератор и Генератора?

Каква е разликата между Манифестиращия генератор и Генератора?

Ами да си го кажем честно – дразнещо е. Навсякъде се говори за Генератори, че и за Манифестори, а никъде за Манифестиращия генератор. Той последно Генератор ли е, Манифестор ли е, по малко от двете или съвсем различен тип?


Нека се пробваме да хвърлим малко светлина по този въпрос, за да няма изказвания от сорта на „Аз съм Манифестор Генератор”.

Да започнем с приликите.

1 Сакрални същества

И двата имат дефиниран Сакрал, което ще рече – дюрасел батерия, която се самозарежда всяка нощ след сън или просто дрямка. Ако тази батерия е хронично изтощена – сиреч Генераторът/ Манифестиращият Генератор няма енергия, значи не влага своето време и ресурс в нещата, които го радват, а издевателства над себе си и се „кара”, защото „трябва”. Усилието е това, което осмисля живота и на двата типа генератори.

2 И двата подтипа са тук да откликват на живота.
Но какво е отклика в крайна сметка? 

Това е най-естественото нещо на света – както птичата песен или дъждa от небето. Генераторът/ Манифестиращият Генератор е роден да откликва и да следва този порив на същността си. Нооо, видиш ли, в ранна крехка възраст го отучват да си слуша коремчето и го вкарват в Матрицата – ще правиш това и това, за да преуспееш или ще вършиш това и онова, за да имаш пари в живота… или просто, за да угодиш на мама и тати. А дали искаш или не – няма значение.

И после се почва едно ходене по психоанализи, семейни констелации, регресии, терапии и какво ли не, за да бъде този човек отново щастлив. А на него изначално му е заложено да е щастлив – но има едно просто правило – да си слуша „червата”. Да, точно така – това, което е в корема, няма да те излъже. Това са древни инстинкти, милиони години еволюция, събрани в една същност. А това, което е в ума, 99,99% гаранция, че ще те подведе.

3 И двата подтипа са тук да чакат повик, предложение от живота. Това може да е както слънчев лъч, на който откликваш да излезеш в парка, така и предложение за нова работа от приятел. И Генераторът, и Манифестиращият генератор имат нужда от ВЪНШНИ стимули и предложения, за да усетят какво искат и накъде ги влече.

4 И Генераторът, и Манифестиращият генератор са тук да градят, творят, съзидават, влагат енергията си в нещо градивно. Това може да е огромен спектър: един го влече да рисува, друг да прави музика, трети да строи бизнес империя. И така нататък. Тук вече идва разликата между различните Генератори/ Манифестиращи генератори и на помощ ще ти дойде лична сесия или курс, за да разкриеш своя талант или цяла палитра от таланти.

5 УДОВЛЕТВОРЕНИЕ

Най-ключовата дума за всяко сакрално същество. И най-добрият лакмус – имаш ли удовлетворение от живота? От работата си? От връзката си? От жилището си? От ежедневието си? Ако да – браво! На абсолютно прав път си – живееш си дизайна! Ако не – може би е време за рестарт? Хюман дизайн определено може да подреди пъзела в живота ти и да ти даде безценни насоки.

Нека сега да видим и разликите – всъщност това е най-вълнуващата част.

1 Самостоятелност

Манифестиращият генератор е с пъти по-самостоятелен от чистия Генератор. За него е трудно най-вече преди да откликне – чака нервно и се оглежда. Докато в един момент не се задвижи. И тогава няма спирачки. Само му направете път, защото инак като тасманийски дявол ще ви помете. На Манифестиращият генератор често когато действа, всички други му пречат. Като една ракета с реактивно гориво, той лети към целта и само това вижда (кон с капаци).

Докато Генераторът е доста по-екипен играч. Той е като танцьор в двойка – прави една крачка, след това чака партньора да направи следващата. Подава топката, но чака след това да му я върнат.  Ако първият, МГ-то е хеви метъл, то Генераторът е реге стайл – бавно, с танцова стъпка си действа човека. Случва се от време на време да зацикли, запецне и да изпадне в безпомощно състояние. Докато не се появи нов външен стимул, който да го задейства.

2 Последователност

Манифестиращият генератор, силно устремен към целта,  често прескача стъпки и след това му се налага да се връща обратно и да поправя пропуснатото, което е доста дразнещо. За него самия. Тъкмо е стигнал до финала и се оказва, че най-важното е останало там някъде отзад. Пример: МГ дава най-големия зор на всички да тръгват и когато най-накрая стигат до мястото, той си е забравил палатката, паспорта или друго нещо съществено.

Генераторът – нищо подобно. Това е най-последователният човек, действа си стъпка по стъпка, затова може да се приеме, че Манифестиращият има какво да научи от чистия Генератор – нещо като Йода е той, в своята мъдрост и свързване с тялото. А МГ е джедая, който размахва меча си и гледа кого да порази с него.

3 Продуктивност

Ако Манифестиращият генератор е човек на продуктивността, то Генераторът е човек на детайла.

Петилетката за три години е напълно постижима за Манифестиращия генератор, с тази особеност, че работата и да е свършена, качеството й може да не е от най-високо ниво.

При Генератора бърза работа няма. Това е онзи търпелив майстор, който изкусно прави нещата качествени и изпипани.

И тук идва чудесното сътрудничество – Манифестиращият генератор е добър в това да „избълва нещата” и да произведе тонове продукция, а чистият Генератор е силен в това да мине и да изпипа малките детайли, за да вдигне качеството на произведеното. Кеф, а?

ВАЖНО уточнение

Няма хубав, по-хубав и най-хубав дизайн. Всяка Хюман дизайн карта е уникална и е тук да разгърне уникален аспект от живота. Привидно някои карти изглеждат по-интересни за начинаещите (по-оцветените), но красотата и интересното е именно в отворените центрове.

На пръв поглед на Манифестиращия генератор му е по-лесно отколкото на чистия Генератор, защото може да се задейства самоинициативно и да свърши каквото си е наумил, но това изобщо не е гаранция за удовлетворение в края на процеса.

И така – с Хюман дизайн търсим приемане и разбирателство помежду си, също така начини да си съдействаме още по-успешно.

Така че да си Генератор е прекрасно, а да си Манифестиращ генератор е чудесно! И от време на време ако някой Прожектор се появи за да даде конструктивна насока и оптимизация на процеса, всичко вече е шест.

Поздрав от един Манифестиращ генератор 1/3.


Снимка на автора

За автора

Северина – организатор на събития, сърцето на общността и връзка на новите участници към света на Хюман дизайн. Автор на първата книга с истории за Хюман дизайн в света. Приветлива и динамична, с радост ще ви посрещне и въведе в общността и в знанията.