Статии

Home » Статии » Какъв е вашият дизайн на сънуване – DreamRave?

Какъв е вашият дизайн на сънуване – DreamRave?

Забележете на горното изображение, че дизайнът на спящия човек е много по-прост от познатата ви карта в Хюман Дизайн. Центровете на Главата, Аджна, Его и Слънчев сплит се изключват, когато спим. Така нашият DreamRave изглежда като 5-центров дизайн, само с 15 портала вместо обичайните 64.


Изчислението на DreamRave е 88 градуса от движението на Луната, преди вашия натален отпечатък и включва само текущите позиции на планетите, в порталите на бозайниците. Поради тези причини много хора често виждат промяна на Типа между будния дизайн и дизайна по време на сън.

„Дизайнът на сънуването е може би една от най-интересните карти, които съществуват в моята работа. Това е очарователно, защото когато най-накрая се хванете за това и го схванете, ще разберете колко силно може да бъде въздействието на програмирането на Дизайна на сънуване.“

~ Ра Уру Ху

Дизайнът на спящия човек

Всеки има уникален дизайн на DreamRave, който се различава драстично от будния Human Design. Когато сравните двата един с друг, веднага можете да видите ярък контраст и ограничения.

Статистика на JovianArchive.com за Типове по DreamRave е както следва:

Рефлектор: 67,56%
Прожектор: 14,93%
Генератор: 16.64%
Манифестиращ генератор: 0,72%
Манифестор: 0,16%

Ето пример за DreamRave карта:

„Нивото на обуславяне, което се осъществява, докато сте в безсъзнание, е невероятно. Не казвам това, за да отнема от каквото и да е вашето уникално удоволствие в собствения ви съновен пейзаж. Моята работа е не да разруша илюзиите, а просто да разкрия механиката. Не ме интересува с каква илюзия искате да си отидете, но механиката е много ясна. Моментът, в който стъпите в това лунно тяло и се отърсите от по-голямата част от вашата Личност, това е моментът, в който ще бъдете дълбоко обусловени.”
Ра Уру Ху

Какво казва Human Design за нашите сънища?

Прекарваме около една трета от живота си в сън. Имаме различен дизайн в нашето будно състояние. Това означава, че една трета от нашето време, докато сме живи, е обусловено като форма, която е толкова чужда на това, което мислим, че сме – все едно да бъдем делфин или куче!

Всеки път, когато се събудим, в момента на събуждане за частица от секундата нашият ум реконструира Мая, тоест той възстановява света на илюзиите, в който живеем. Защото съня и будността са съвсем различно състояние.

В съня си ние преживяваме много древна форма, която се корени в хилядолетното минало. Не, не хиляди, а милиони, стотици милиони години назад, когато са се появили бозайници, защото имаме предвид, че тази програма е за бозайници. Това е много дълбока връзка с първите бозайници в зората на времето. И когато се събудим, имаме илюзията за учтивост, образование, напредък, макар че под повърхността остават всички тези дълбоки програми.

Нашият ум се опитва да интерпретира това, което сме видели в съня, въпреки че всъщност се губи огромно количество информация. Основната наука за тълкуването на сънищата е значително различна от тълкуването на сънищата според Хюман дизайн.

Ето пример за стандартна теория на сънищата, която е всъщност хомогенизирано твърдение:

„Зигмунд Фройд и К. Г. Юнг са пионери в областта на психологията на сънищата и те твърдят,  че сънищата представляват нашите най-дълбоки несъзнателни желания и импулси. Те популяризират метода за тълкуване на съдържанието на съня с абстрактна символика и свободна асоциация.
Докато съвременните учени изследователи на сънищата, най-вече ги поставят под въпрос и ги заменят с нов набор от теории като например, че ролята на сънищата е да ни помагат да обработваме емоциите. Но с това твърдение все още оставаме на ниво да се опитваме да тълкуваме съдържанието и значението на сънищата.“

Повечето хора, които се интересуват от сънища, са чували за Теория на сънищата на Юнг, която гласи, че сънищата разкриват повече, отколкото крият. Карл Юнг отхвърля тълкуването на Теорията на сънищата на Зигмунд Фройд – Фройд вярва, че сънищата са главно продукт на освобождаване на сексуални импулси (теми табу). Той твърди, че нашите сънища съдържат важни улики, които трябва да се тълкуват, за да се разбере как мисли умът ни.

Юнг, от друга страна, заявява, че сънищата са естествен израз на нашето въображение и не е необходимо да се тълкуват, за да изпълнят своята функция. Вместо това той предполага, че сънищата вършат работата по интегрирането на съзнателните и несъзнателните аспекти на нашата психика.

DreamRave дизайнът

За разлика от теориите на Юнг и Фройд, елементът DreamRave в Хюман Дизайн не е, за да ни научи как да тълкуваме сънищата си като личен смисъл. DreamRave също не зависи от това дали ще си спомним какво се е случило или не. Не става въпрос и за осъзнато сънуване.

Знанието за DreamRave е още един завладяващ аспект на Системата за дизайн на човека, който е поразителен със своята точност. Вашата DreamRave карта идентифицира вашия дизайн на сънуване, за да ви предостави ценни данни за това защо сънувате това, което сънувате. Прозренията за това, което Ра нарича „нощните сили“, могат да бъдат доста дълбоки и трудни за преглъщане, тъй като не са лични – ако сте прекарали цял живот, идентифицирайки се със сънищата си като „свои“.

Като полезен инструмент за вашето пробуждане и усилване, вашият DreamRave ви дава информация за вашите нощни илюзии така, както никоя друга система не може. Създаден от същите данни, които изчисляват вашия буден Хюман Дизайн, вашият DreamRave показва тематиката на обуславянето, което получавате от неутрино програмата, докато спите. Вашата DreamRave карта може да ви покаже какво ви пречи да бъдете усилени в будния си живот – нещо, което не можете да видите от вашата обикновена, или дори пълна Хюман дизайн карта.

„Работата в DreamRave включва разбирането на механизъма на състоянието ви по време на сън и начините, по които сме обусловени, и хомогенизирани в този процес. Това е завладяващ процес, тъй като ни помага да разберем природата на архетипа на съня по начин, който е механично точен. Тоест има различни видове Персони. Всяка от Персоните носи дуалистичен архетип и тези архетипи са това, което населява нашите сънища; те са основата за сценарии за сънища в самия DreamRave. Толкова голяма част от вниманието относно естеството на сънуването е насочено към тълкуването, а не към разбирането му като „съблазняване“. Това е едно от най-брилянтните съблазни, които програмата има – филмът на сънуващия, освобождаването от нормалното поле и качеството на научната фантастика на всичко това.

Ние сме рецептори

Ако погледнете бодиграфа и празнотата или отворените центрове, това обяснява защо е толкова трудно за обикновения човек да избяга от хомогенизацията; ние не сме нищо друго освен рецептори. Когато сте буден, имате способността да се справяте с обуславянето на тези рецептори, защото сте в съзнание. Имате Стратегия и Авторитет, начин да се придвижвате през обуславящото поле, така че да не бъдете отклонени от себе си. Но не и когато спите, да не говорим за всички онези човешки същества, които спят в аурата на някой друг*.“
Ра Уру Ху
*когато спим в едно легло с друг човек, в една стая, или близко един до друг, дори да ни дели стена, бел. ред

Каква е вашата слабост?

Вашият DreamRave може да има зона на натиск, наречена „слаба точка“. Някои хора имат слабо място в своя дизайн за сън. Слабата точка показва къде сте уязвими, податливи на определени влияния, които не сте вие. Когато вашите DreamRave Портали свързват Портали във вашия буден дизайн, те представляват области на слабост, които могат да се филтрират в осъзнаването през деня. Ако не сте наясно с това, тези области могат да ви накарат да вземете решения, които не са в съответствие с истинската ви природа. Стратегията и Авторитетът са вашата защита от слабото място.

„… когато гледате своя дизайн и гледате своя DreamRave, първото упражнение за вас е да погледнете тези Портали или дефиниции, които се превеждат от вашия дизайн към DreamRave и да започнете да гледате на тях като вашите най-слаби места. Започнете да мислите за тях в този контекст, започнете да виждате, че това е вашето най-уязвимо място. И след това да започнете да наблюдавате какво е за вас всеки ден, когато започнете процеса, за да видите тези теми, дали ще се появят по един или друг начин – и те го правят. Това е брилянтността на програмата.“
Ра уру Ху

Един най-дълбоките ми обуславящи елементи е сексът

Ето пример за обуславяне през нощта.
Ако трябва да вземем Портал 50 в Разделената дефиниция на моя буден дизайн (две области от центрове, разделени една от друга, създават Разделена дефиниция). Можете да видите това, тъй като Портал 27 виси в моя недефиниран Сакрален център, така че добавянето на 50 ще създаде канал.

Вижте как в моята DreamRave карта, Портал 27 не е там, но Портал 50 е – Портал 50 е една от най-дълбоките области на слабост за мен. Заедно тези два портала създават Канала на защитата, като нямат нищо общо със секса в будния Дизайн. Но в спящия, подобен на бозайник Дизайн, той управлява репродукцията – т.е. секса.

Спомням си, че докато растях (и то допреди няколко години, когато експериментът ми с Хюман дизайн наистина започна да ме променя), често сънувах сънища със страховити, понякога сексуални теми. Представете си колко обезпокоена бях да преживея толкова много кланета, катаклизми и разлагащи се тела! Портал 42 е от царството на демоните и беше отговорен за много мои кошмари, преди да започна да се пренастройвам.
Разбирането, получено чрез прочит на DreamRave ми преди няколко години, ми донесе толкова много облекчение от объркването, което може да донесе идентифицирането с тези сънища! Дори си спомням, че убивах хора насън и се събуждах с мисълта какво, по дяволите, не ми е наред! Можете ли да си представите?

Какво ви пречи да живеете своя дизайн? Обуславяне.

Когато нечия енергия запълни някое отворено място, независимо дали е център, дали е канал, дали е портал, тази нечия енергия незабавно създава химичен процес в тялото ви, тъй като то получава информация от друг човек и в този момент вие усещате във вашите отворени места, какво е другият човек. Живеете целия си живот, преминавайки от човек на човек. И ако не познавате механиката му, не знам как да се движите коректно, в съответствие със законите на вашето тяло. Тогава нямате избор – ще се движите под влиянието на информацията, която идва от телата на други хора.

DreamRave може да ви покаже какво ви пречи да изживеете своя дизайн.
Като промените леко примера по-горе – да речем, че имате и двата Портала 27 и 50 (Канала на грижата) по време на сън, но вашата диаграма на човешкия дизайн няма дефиниран този канал и вашият авторитет е Слънчев сплит. Дилемата тук е, че вие сте толкова дълбоко обусловени да се държите по далачен (спонтанен) начин, че може да бъде трудно предизвикателство да култивирате необходимото търпение при вземането на решения като емоционално същество.

Предимствата от разбирането на вашия DreamRave

„Това, което получавате в съня, може да отрови будното ви съзнание.“
Ра Уру Ху

Хората, които са се задълбочили в своя DreamRave, увеличават способността си да забелязват обуславящия натиск през нощта. Като разберете работата на динамиката, е по-малко вероятно да бъдете държани в плен на обуславянето през нощта.

Да спите коректно за вашия Тип и да спите в собствената си аура – това ви подготвя да влезете в състояние на сън, така че каквото и да вземете от него, да е ценно за вас, и да се събудите като себе си!

Изучаването на DreamRave е мощен и възнаграждаващ начин за анализиране на сънищата, който може да ви даде възможност да се откажете от това, което не е вашата автентична будна истина.

Източник: https://www.humandesignlifecoaching.com/blog/2018/11/8/the-human-design-system-dreamrave-design


Снимка на автора

За автора

Рубриката на Марина - Марина е въплъщението на Манифестиращ генератор – бърза като стрела, на ден отмята по 1001 задачи, твори красоти и въвлича хората в своя шарен и различен свят. Експериментира с Хюман дизайн повече от година и дори за този кратък период, има впечатляващи резултати. С усет към красивото, ще ви покаже системата от един по-нестандартен ъгъл и с преводните си статии ще ви потопи в необятния космос на Хюман дизайн.