Статии

Home » Статии » Жената Манифестор

Жената Манифестор


Нашата цивилизация е изградена върху патриархата. Юдаизмът, християнството, ислямът – това е монотеистичното ядро, около което са се формирали културата и ценностите, в които живеем днес.

Християнството не толкова отдавна е признало съществуването на душа у жената, а малко по-рано, през Средновековието, красивите, силни и горди жени са били измъчвани и убивани от църковните ловци на вещици.

Излишно е да казвам, че нашата култура е развила много нелеки отношения между половете. Оттук идват и всички тези явления като „война на половете“, „сексуална революция“, „еманципация“, „феминизъм“ и други подобни.

Толкова ни е трудно да приемем на колективно ниво, че и мъжете, и жените могат да гледат един на друг като на равни.

Да, вие лично може и да разбирате това, но ако се вгледате в ортодоксалните общности, може да останете шокирани от варварството и жестокостта към жените, узаконени от културата, ценностите, законите на тези общности.

Обичайно в ХД се заобикаля въпроса за пола. Полът не се споменава в бодиграфа и не се взема предвид при анализа. Но темата е много интересна… Ненапразно нарекох поста „Жената Манифестор“. Но нека да я разгледаме последователно.

Трудно е да си представим по-сложна, но интересна версия на човешкото въплъщение от тази на жената манифестор, особено в някое радикално патриархално общество.

Е, и при мъжете-прожектори (особено с отворено его) случаят не е лесен. Но бих искал да поговорим за жените манифестори. Както знаем, манифесторите са по-малко от 10 процента, което означава, че само 1 от 10 жени е манифестор. Какво знаем за манифесторите като цяло?

Те са от типа Ян с програма за влияние. Метафорично казано, това е ледоразбивач, който създава коридори, по които да се движат други кораби.

Подписът на манифестиращия е мир. И не става въпрос толкова за спокойствието да си лежиш на дивана, а за това, никой да не пречи, когато се извършва правилна манифестация.

Подписът на не-себето е гняв. Гняв към онези, които се опитват да контролират или регулират поведението на манифестора, особено по време на проявлението.

За да избегне гнева, проявителят се насърчава да информира околните, да ги предупреждава за своите планове и за започването на действия, за да намали нивото на страх на околните и съответно да намали количеството на контрола от тяхна страна.

Проявителят /манифесторът/ не се нуждае от външни задействащи фактори за своите действия. Не са необходими никакви молби, въпроси или покани. Само сигнал, идващ от вътрешния му авторитет. Така че отвън манифестиращият изглежда независим и непредсказуем. Разбира се, нашата култура приема такова поведение само в мъжки вариант.

Още от детството на жената се внушава, че инициативата е дело на мъжете. „Не идвай първа, не се обаждай, не пиши. „Седни и чакай. Не започвай разговор първа, не започвай и връзка. “ Бъди покорна, следвай мъжа си като конец зад игла. „Давай му боеприпаси, но не го изпреварвай. Ти си по-слабият пол.“

Едно от най-тежките обуславяния се дава на жените манифестори. Те са пречупвани от детството чрез култура и традиции, смазвани информационно, а понякога и физически.

Можете да разгледате известни жени манифестори, за да разберете повече за спецификата на тяхната механика. Но не всички жени манифестори са толкова известни. Влияние може да се упражнява върху малък кръг от хора. В моя живот е имало жени манифестори.

Имах ярко преживяване в романтична среща с его-манифесторска личност. 5/1 – Романтична буквално (39-55, 22-12 и двата канала в електромагнитите). По това време тя беше във връзка и аз бях изненадан от нейната честност. Тя не криеше нищо и от никого. Знаех за другия. Другият знаеше за мен.

Бях очарован от нейната откритост. И аз бях брутално честен с нея. След това историята им приключи и ние бяхме заедно с нея за известно време. Чувствах, че тя не ми принадлежи, но беше там за мен. Тя инициираше срещите ни и аз откликвах. Това положи основите на взаимното уважение в нашите отношения.
След раздялата поддържахме връзка още няколко години, въпреки че тя се премести в друга държава.

След това имах връзка с емоционален манифестор 3/5. Това беше много емоционално преживяване. Тя беше с 36-35. И аз си спомням тътена на емоционалния екстаз, последван от болката от срива на вълната. Нашата история се движеше след емоционалната вълна. Благодарение на тази връзка за първи път успях да се запозная отблизо с манифестор, влияещ чрез емоцията, а не чрез его-центъра, тъй като егото при нея беше отворено.

Преди това мислех, че всички манифестори са жени с топки. Тя беше много уязвима, чувствителна и деликатна и дори една рязка дума от мен можеше да я нарани. Емоционалните манифестори са много различни от его манифесторите.

След известно време животът ме събра с един Его манифестор 5/2. Нейният звънлив, пробивен, властен глас, излизащ от едно дребосъче с тегло 43 кг, издаваше сигурното наличие на 21-45.

От друга страна, тя все още не знаеше какво е това и ме приземи доста рязко, когато започнах диалог за Дизайна. Бях наранен, исках да напусна компанията ѝ, бях заглушен от някакво дребно момиче.

Но не си тръгнах, спрях да инициирам и я наблюдавах, забелязвайки блясъка в очите ѝ в моя посока. Да, това е уникално преживяване, което един генератор може да преживее само с манифестор, за да види колко смешни и неестествени са инициациите на генератора.

С този манифестор 5/2 с един канал 21-45 имах може би най-спокойната връзка в живота си. Имахме отворен емоционален център в композита.

Спомням си друга история с далачен манифестор с дефиниран център на Егото. И един много забавен момент, когато тя ме попита защо не ѝ пиша между срещите ни, за да я попитам как е.

От мен изскочи една кратка и язвителна фраза: „И ти си мислиш, че ми пука“? И двамата се разсмяхме като двама сплеснати егоманиаци на тази истина, която обикновено трябва да се крие във връзките заради етикета.

Това беше изключителна проява на егоизъм и такова приемане на другия, сякаш тя самата винаги е искала да отговори така на ухажорите си, но се е стеснявала от учтивост.

Опитът ми не се ограничава само до личните взаимоотношения, наблюдавам женски прояви в работата си и при консултиране и обучение. В моята група за обучение имах жена манифстор 4/6. От нея идваше усещане за мир и сила. Имаше и уважение към нея. Каква е тайната?

Коректност. Тя беше емоционална, движеше се с равномерно темпо, без да бърза. Тя задаваше въпроси на генераторите, показваше уважение. И по този начин тя беше нежна и силна. Какво е общото между тези истории, освен мен в тях?

Яснотата и директността на тези жени, умението да бъдат честни, и това, чисто манифесторското – право в целта, ясно и директно. Но почти всички жени манифестиращи са имали вина, срам, притеснение и неразбиране на своята природа, преди да се срещнат с Хюман Дизайн. Почти всички жени Манифестори, които познавах, казваха, че са имали проблеми във взаимоотношенията, свързани именно с опитите на мъжете да ги сломят или потиснат, да ги направят покорни и домашни.

Превод от Д. Трофимов, Манифестиращ генератор 1/3

Ако ви е харесало, може да видите и другите статии тук или да разгледате програмата на наближаващия курс по Хюман дизайн.Снимка на автора

За автора

Северина – организатор на събития, сърцето на общността и връзка на новите участници към света на Хюман дизайн. Автор на първата книга с истории за Хюман дизайн в света. Приветлива и динамична, с радост ще ви посрещне и въведе в общността и в знанията.