Статии

Home » Статии » 2027 и Глобалните Цикли

2027 и Глобалните Цикли


Статията е превод от поредицата
2027 и Глобалните Цикли на Ра Уру Ху – човекът, основал и дал системата Human Design. Ра посвещава 25 години от своя живот за развитието и преподаването на системата по света, до кончината си през 2011.


1781: Началото на Новия Процес

Първото истинско езотерично познание за природата на човека е дадено от индуистките брахмани. То е за системата от 7 чакри, за 7-центровото същество. Нашата история, отвеждаща ни назад няколко стотици хиляди години до самото начало, е изплетена от процеса на 7-центровото същество, когато то е доминирало този план и са създадени цивилизациите на тази планета.

И тогава, в 1781, заедно с откритието на планетата Уран от Уилям Хершел, се случва нещо извънредно.

Започва да се проявява нова мутация на този план: 9-центровото същество или Homo sapiens in transitus – Homo Sapiens в процес на преход.

Голямата дилема за нас, които живеем днес на Земята е в това, че не познаваме нашата история; ние не сме повече 7-центрови същества и не сме като нашите скорошни предци. 7-центровото същество оперира с едно Сатурново тяло и неговият живот е по принцип по-кратък от нашия. Средата на живота на тези хора е била около 15-годишна възраст и те са били с дизайн за бърз и тежък живот, с ранно прегаряне.

През 1781, с откриването на Уран, започва да се оформя едно Ураново тяло (9-центрово превозно средство). 9-центровото превозно средство има друга траектория и по-дълга продължителност на живота. Това е живот, имащ за основа 84-годишния цикъл на Уран и този удължен живот е за да се развиват нашите уникални способности за едно и само за едно нещо: познание.

Ние сме доста различни от 7-центровите същества по отношение на начина, по който би трябвало да присъстваме на този план. За 7-центровото същество всичко е опирало да стратегията; ставало е дума за това човек да бъде подсигурен срещу всички възприемани заплахи и опасности около него. За 9-центровото същество нещата не опират до това да си подсигурим оцеляването и до нуждата да се защитаваме, а до нашата способност да възпитаваме, усъвършенстваме и да процъфтяваме в нашето съзнание.

През 1781 започва един огромен преход. Преход, който в известен смисъл е началото на края на процеса на Homo Sapiens. С други думи, ние наближаваме последната фаза на потенциала на нашето развитие.

Когато през 1781 започваме да се движим към 9-центровото същество, ние се приближаваме към възможността да бъдем акушери на бъдещето. Ние сме именно тези, чрез които следващият вариант на нашия вид ще започне да се оформя.

Нашата уникална история започва през 1781. Едва сега ние започваме да се пробуждаме за нашата есенциална природа така, както е изразена в Human Design. Чрез механиката на Human Design можем да оперираме успешно на този план по доста различен начин и при нива на познание, които като вид никога преди не сме преживявали. 1781: началото на един цял нов процес.


Изгодите на Фоновата Честота

Интересно е да се отбележи, че по времето, когато сме влезли в Кръста на Планирането (1615г. – това е предишния 400+ години цикъл, преди този, който според HD ще започне през 2027, Кръста на Спящия Феникс) е била най-голямата популационна експлозия в нашата история, която ще се сгромоляса в момента, в който Кръста на Планирането приключи, защото последният е единственото, което подхранва 59-6, правенето на още и още (бебета вкл., бел. моя). Ако ще правите още, ще имате нужда от домове, училища, учители. Ще трябва да изхранвате и поддържате това. Всичко това ще трябва да бъде организирано. То идва от 40-37. Това е фоновата честота.

Така, че всички ние, които сме потопени в тази фонова честота, нашата цивилизация, начинът по който тя е била развита, лежат върху тази изгодна ситуация. Помислете за този град [Торонто]. Тук живеят около пет милиона човека. Това означава, че всяка сутрин тук има едни пет милиона, които имат определени базови нужди. Имат нужда от закуска. Трябва да могат да стигнат до офис и работа, които съществуват в една среда, която е поддържана, и т.н, и т.н. Всичко това се основава на изгодни сделки.

Изгодните сделки, които поддържат нашето благополучие

Тези сделки са това, което поддържа нашето благосъстояние. Някъде има фермери, които имат шофьори на камиони, които са в състояние да докарат до града произведеното, да го доставят до онези места, където то се разпространява, и да го сложат в различните големи и малки магазини, в ресторантите, където вие можете да го намерите на вашата маса.

Аз живея в една от тези големи кооперации. Самата поддръжка на сграда като тази, възможността да се поддържат животите на всички хора, които я обитават, ние приемаме това за даденост. Приемаме за даденост, че тази изгодна ситуация ще е вечна. Забравяме, че преди времето на Кръста на Планирането нищо от това не е съществувало.

Съществували са определени бартерни механизми, но като цяло всеки се е справял в рамките на неговото малко племе. Именно в рамките на тази племенна група са правели, каквото е трябвало да правят, но не са можели да имат всички онези други неща, които идват с удоволствието на модерното общество и всички неща, които са налични тук. Всичко това е базирано на тази изгодна ситуация (Кръста на Планирането, бел. моя).


Човешкият път на преживяването

Аз съм силно заинтересован и съм изследвал доста дълбоко еволюционния процес, и то еволюционния процес от перспективата на една механика. За мен е ясно, че появата на девет-центровото същество през 1781 не е нещо, което е дошло завършено. Това е, пълният потенциал на девет-центровото същество не е бил наличен преди няколкостотин години и е ясно, че именно Плутоновият цикъл от 1781 до 2027 е почти като една бременност за девет-центровото същество.

При моята среща и разкриването на Human Design един от незададените въпроси е защо това не е било там през 1781. Защо много от това, което е възможно сега не е било възможно тогава, и отговорът има общо с това, което касае центъра на Слънчевия сплит. Общо взето този Плутонов цикъл променя нещо наистина фундаментално. Това движение тук е „Човешкият път на преживяването“ и той е субект за много от нещата, за които говорих, във връзка с трансформацията през която преминаваме. Пътят на човешкото преживяване е бил повлиян от Плутоновия транзит, от обиколката на Плутон през колелото. Да си спомним, че през 1781 Плутон беше в 41 портал, стартовия кодон*, и ще бъде отново в 41 портал през 2027. Така че ние сме наистина потопени в този Плутонов цикъл.

* 41 портал е този портал, ингресията в който около 21-22 януари, се счита за началото на новата HD година

Един от начините, чрез който сме дълбоко повлияни на този план от емоционалното поле е това, че Човешкият път на преживяване преминава през емоционалния план. Той е потокът, който оперира през и има за свое ядро центъра на Слънчевия сплит. Всичко що е този път на преживяване на човека е движение от стартовия кодон и неговата фантазия, тази фантазия, която става желание, желанието, което става много, много мощен порив, който в крайна сметка може да бъде задоволен с манифестиране. Именно по линия на този път на човешкото преживяване всичко в природата на живота е вече определено, детерминирано; животът, доколкото го разбираме. И това е определено в основата на емоционалността на системата на Слънчевия сплит.


Фоновата Честота ще Промени Начина, по който се Свързваме

Особеното при фоновата честота е това, че тя ще елиминира основните елементи от начина, по който оперират човешките същества, а именно: с помощта на сексуалното привличане.

Сексуалната примамка е носена от Емоционалната вълна; тя създава тази сила, която ни въздейства, без значение дали ще я наречем нужда, страст или желание за възпроизвеждане, така или иначе това е нещо, което ще намалее. Това ще повлияе на популацията, защото ще има по-малко възможности за откриване на подходящи партньори; така че това ще доведе до доста промени по линия на това, как се свързваме с другите и как влизаме в интимна връзка.

Фоновата честота на Спящия Феникс ще промени базовата динамика на това как се срещаме и ще повлияе на начина, по който придобиваме интерес към някой друг.

По същия начин, по който за последните 400 години, начинът по който сме се свързвали с другия се е основавал на това дали той/ тя ще бъде наш лоялен партньор. Фоновата честота (Кръстът на Планирането) е влияела на това как всичките ни отношения са работели през идеите за любов, почит и дълг, подчинение. 19/49 се отнася до флиртуването, оглеждането за ресурси, и заедно с 40/37 ние имаме задачата да изградим общност, за да се (по)грижим за децата.

Всичко това е било така заради фоновата честота, в която ние и понастоящем сме, но това няма да продължи напред (след 2027; бел. моя). В контекст отношения, това, от което ще са заинтересовани тези след-2027 същества е нещо доста различно. Тя няма да притежават същия тип усилена (емоционална) привлекателност и ще са ориентирани към твърде различен тип потенциален партньор, при който няма изгода в сделката, защото в тази фоновата честота няма изгода. Ние имаме всичките тези уговорки, договори и тези сделки, които ще бъдат заменени от ориентация към „себелюбие“, „егоизъм“ по време на Спящия Феникс. Така че трябва да бъдем подготвени. И не е ли интересно, че това е начина, по който животът води до мутация? Цялата традиция на интимността и възпроизвеждането ще се промени, от племенен към индивидуален подход.


Вратата се Затваря след Няколко Години

Лепилото на Кръста на Планирането държеше заедно животите ни през последните 400 години. Но скоро няма да има някаква присъща нужда, стремеж или цел, изпълнени чрез обединяване, с които да защитим този начин на живот. Което означава, че в крайна сметка ще стигнем до разбиване на начина, по който обществото ще функционира.

Няма да живеем в епоха на иновации по начина, който ни е познат сега. Епохата на иновациите е сега и ние сме в една прекрасна позиция в момента: всичко е възможно за следващите няколко години до 2027.

Така че ние имаме още няколко години преди да затворим вратата. Остават няколко години за това, науката да потвърди [съществуването на] Магнитния Монопол. Това е текущата глобална програма. Това е момента да позволим на знанието и истината да излязат наяве, за да може есенциалната истина да бъде постигната сега, защото няма да можем да я получим по-късно.

Това е причината Human Design да е тук. Той е ръководство, упътване за бъдещето, защото е механиката на Майа и просто работи.

И цялата тази епоха ще изчезне. Гледано на повърхността ще отнеме повече време, за да видим как се случва. Така че няма да е като за една нощ всички тези институции, които създадохме през последните 400 години просто да се разпаднат. Но те ще започнат да западат със скорост по-бърза и от сегашната. И както ще видите, докато навлизаме в информацията, във всичко това ще има и други неща.

Но тази наша ера е толкова красива, че можете да видите нейния дар. Наистина можете. Ключът е наистина колко знание е внесено в света. Тази епоха ни донесе всички предимства на това, което може да донесе съвместната интелектуална работа – научните фабрики, университетите по целия свят, изпомпващи всички тези информационни същества. Славата на това, в което сме успели бавно залязва. И всички неща, които сме приемали за даденост във връзка с начина, по който разбираме природата си, начина, по който разбираме света и начина, по който разбираме от какво се нуждаем в света – всичко това ще се разпадне.


Кръстът на Спящия Феникс

Имаме дилема: имаме работа с мутационен процес, който се провежда в Центъра на Слънчевия сплит. 55-ти и 49-ти портал – и двата портала са в хистидинов кодон – споделят подобна химия. Това са двете големи сили на мутацията, които работят в момента в Центъра на Слънчевия сплит.

Ключът за всичко това е в портала на Изобилието, 55-ти портал. Често говоря за глобалния цикъл, в който живеем, за големия Цикъл на Планирането, започнал в началото на 1600-те и който ще завърши през 2027. Това, което следва този Кръст на Планирането е Кръстът на Спящия Феникс. И един от порталите на Спящия Феникс е този 55-ти портал, към който е насочен 39-ти портал.

55-ти портал е това, което ще изрази началото на новата ера, започваща през 2027, когато Прецесията на равноденствието навлиза в 55-ти портал, 6-та линия.

Това е ретрограден процес, който ще остави портал 37 зад себе си и ще влезе в портала на Изобилието и линията „Егоизъм“. Това е нещо, което трябва да разберем: оставяме племенната епоха и навлизаме в една много индивидуалистична епоха, епоха, за която ключовото е мутацията, протичаща през 55-ти портал.

Сега, като оставим настрана всички тези, свързани с мутацията неща, 55-ти портал все още е нещо трудно за разбиране, дори и по линия на неговата базова природа. Това е емоционалният дух, който е или чаша, наполовина пълна, или е чаша, която е наполовина празна. Този емоционален дух никога не е реално фиксиран, защото е несигурен. 39-55 е Каналът на Настроението, но настроението не се определя от 39; 39 просто иска да провокира духа, но тъй като няма нищо, което да грабне този дух, няма нищо друго освен вълновото движение, настроенията.

Когато и да погледнете Центъра на Слънчевия сплит, трябва да имате предвид две основни неща: храна и секс. В 39-55 има повече проблеми с храната, сравнено с кой да е друг канал. Това капризно настроение, това, че не изпитват страст или пък са изпънати, или емоционално меланхолични в долната, ниската фаза на емоционалната система: това са хора, които могат да бъдат анорексични, а могат да бъдат и булимични. А в сексуалността това е търсенето на страст; отново, това се опитва да провокира духа, хладното се опитва да нажежи нещата, опитва се да го изпомпи.

Сещате ли се за детето, което седи в полето с маргаритка и сваля едно по едно всяко от венчелистчетата на цветето? „Тя ме обича, не ме обича; обича ме, не ме обича“. Естеството на 55-ти портал е, че ако отидете при тях и ги попитате: „Обичаш ли ме?“, те казват: „Не знам!“, което може да бъде доста вбесяващо. Но те наистина не знаят. Много е трудно за хората да кажат „не знам“. Много е трудно, защото е толкова различно от начина, по който действа колективното.


Рейв История: Царството на Плутон (Pluto Interregnum)

Днес всичко се върти около Плутон.

Горкият Плутон: публично засрамен от световната астрономическа общност и детрониран от планета до джудже (август 2006, dwarf planet). Не мисля, че Плутон оценява наистина това, но въпреки това ние живеем в Плутоново царство. Всъщност ние живеем във време, което е толкова дълбоко плутонично, че сме ангажирани с огромен потенциал за сътресения в нашия начин на живот.

Всичко започва с нашата генетика и нашите кодони. 41-ви портал, Порталът на Намаляването, е стартовия кодон в нашата генетика, буквално инициаторът на нещата. Празнуваме Рейв Новата година, когато Слънцето влезе в 41-ви портал, инициирайки началото на нов цикъл.

През 1781, при появата на 9-центровото човешко същество, Плутон е в 41-ви портал, инициирайки цикъла на трансформация. През 2027, в края на този цикъл и появата на изцяло нов цикъл и процес, Плутон отново ще бъде в 41-ви портал.

Това е царството на Плутон. Всичко що се е случило от момента, в който 9-центровото същество се е появило през 1781 до мутацията на Центъра на Слънчевия сплит и промяната на цикъла, започващ през 2027, е под знака на Плутон.

И не само това: докато Плутон преминава през всеки от 64-те портала при своя 250-годишен цикъл, тези портали се трансформират. Това е цикъл на „смърт и възкресение“, при който настъпват дълбоки промени.

Може би най-необикновената е тази, свързана с Човешкият път на преживяване. Започвайки с транзита на Плутон през 41-ви портал през 1781, до 1793 Плутон вече е достигнал 30-ти портал и заедно с това първата дефиниция на Пътят на човешкото преживяване. Това е последвано от 1815, когато Плутон влиза в 36-ти портал и накрая цикълът завършва в 35-ти портал през 1894.

Това, което е наистина важно да бъде разбрано е, че Човешкият път на преживяване е стария път: той е пътят на 7-центровото същество и всичко това приключва в рамките на този Плутонов цикъл. Това е цикъл на смъртта и възкресението, който може да бъде видян по различни начини.

Това е краят на 7-центровия начин на живот, макар и да не изглежда така в хомогенизирания свят около нас. Все още сме хванати здраво в стратегическия свят на 7-центровото човешко същество: неговите страхове, нуждата му да отиде и да завладее друго, нуждата му да намери начин да осигури крайна сигурност, винаги да се страхува. Ние вече не сме това.

Докато сме вкопчени в това минало, докато Плутон ни изтиква бавно, но сигурно към нашето бъдеще, то това ще ни остави в свят, който е дълбоко мрачен и плашещ. В света се случва голяма промяна и ние се приближаваме към портала.

В момента Плутон е в 10-ти портал, Портала на Поведението. Самото ни поведение се трансформира като подготовка за предстоящия цикъл, за трансформацията и мутацията, които се случват в самия принцип на формата. Е, световната астрономическа общност може и да е сметнала за подходящо да постави Плутон в по-нисък клас, но Плутон си отмъщава. Той е владетелят на този цикъл.


Нова Епоха

Следващата епоха (тази, която според Ра и HD ще започне през 2027, следващият 400+ години културен цикъл, бел. моя) ще вземе със себе си това, което трябва да вземе, но ще бъде живяна така, както е програмирано. Имаме двадесет години да затворим вратата. Науката има едни двадесет години да провери как стоят нещата с Монопола (става дума за Магнитния Монопол, който държи приживе заедно двата Кристала, на Дизайна и на Личността, бел. моя). Имам 20 години, за да докажа инкарнацията. Двадесет години; вратата се затваря, защото просто вече няма да я има. Това не означава, че хора като мен, както и други, не държат на това, което са научили, и го използват и учат другите, и каквото и да е.

Обаче ние говорим за Глобалната Програма. Тя е в движение. Всичко свързано с това да се позволи на вътрешната истина да се излее се върти около това основната истина да бъде постигната сега, защото по-късно това просто няма да може да се случи. Това е причината Human Design да е тук. Той е едно ръководство, упътване за бъдещето и никога няма да бъде заменен. Никога няма да има някакъв интерес, защото това е механиката на Мая (Maia) и тя просто работи.

И цялата тази епоха просто ще рухне (говори за настоящата епоха, бел. моя). На повърхността ще отнеме повече време, за да се види как се срутва. Ще говорим за това следващата седмица, когато започнем да говорим за движението на Програмата. Не е като за една нощ всички тези институции, които са създадени през последните 400 години, просто да се разпаднат, но ще започнат да се влошават с темпо, което е дори по-забързано от настоящото. И както ще видите, докато навлизаме в информацията, във всичко това ще има и други неща.

Но тази наша епоха (става дума за 1615 –  2027, бел. моя), в известен смисъл толкова красива, вие можете да видите нейния дар. Наистина, вие можете да видите какво тя ни дарява. Какъв обем познание е донесен на света, в хода на тази епоха, ето това е ключът. Че тази епоха ни е донесла всички предимства, които общият интелектуален труд може да ни даде – базираните на наука фабрики, университетите, които са навсякъде по света, които дават на последния всички тези информационни същества.

Може да се види славата, величието на това, което успяхме да направим в хода на тази епоха, чрез това обуславяне; но вдишване – издишване – вдишване, ден след ден, това бавно изчезва. И всичко, което сме приели за даденост, относно начина, по който разбираме нашата природа – говоря за видовете – начина, по който разбираме света и неговата природа, начина, по който разбираме от какво се нуждаем в света, всичко това ще се разпадне.

Ра Уру Ху


Източнци:
„1781: The Beginning of a New Process“, Ra Uru Hu,
https://www.jovianarchive.com/Stories/116/1781-_The_Beginning_of_a_New_Process

„The Bargains of the Background Frequency“, Ra Uru Hu, https://www.jovianarchive.com/Stories/142/The_Bargains_of_the_Background_Frequency

„The Human Experiential Way“, Ra Uru Hu, https://www.jovianarchive.com/Stories/130/The_Human_Experiential_Way

„The Background Frequency Will Change the Way We Bond“, Ra Uru Hu, https://www.jovianarchive.com/Stories/108/The_Background_Frequency_Will_Change_the_Way_We_Bond

„The Door Closes in a Few Years“, Ra Uru Hu“, Ra Uru Hu, https://www.jovianarchive.com/Stories/107/The_Door_Closes_in_a_Few_Years

„The Cross of Sleeping Phoenix“, Ra Uru Hu, https://www.jovianarchive.com/Stories/96/The_Cross_of_Sleeping_Phoenix

„Rave History: Pluto Interregnum“, Ra Uru Hu, https://www.jovianarchive.com/Stories/85/Rave_History-_Pluto_Interregnum

„A New Epoch“, Ra Uru Hu, https://www.jovianarchive.com/Stories/164/A_New_Epoch

Снимка на автора

За автора

Владимир Комаров (Вовата) - Емо Манифестор 6/2 на покрива, който оглежда света от различни перспективи. Подхожда скептично към Хюман дизайн и търси къде системата може да се пропука. Ние също съветваме да не приемате всичко за чиста монета, а да пречупвате през своя опит и експеримент. Хюман дизайн работи не на теория, а на практика.